Povežite se s nama

Vijesti

U Opatiju stigla diplomatska delegacija, bezobrazno parkirali nasred ceste

Objavljeno

na
Vozilima s diplomatskim registarskim tablicama prema Bečkoj konvenciji ne može se prisilno naplatiti kazna za prometni prekršaj ili izdati primjerice tzv. dnevna parkirna karta, odnosno kazna, ukoliko su parkirali bez plaćanja prema propisanoj tarifi. Plaćanje kazne ovisi isključivo o njihovoj dobroj volji.

Mnogi diplomati unatoč tome ipak uredno poštuju prometne propise iz poštovanja prema državi u kojoj borave, ali ima i onih diplomata kojima je jedino bitan njihov komoditet te parkiranje na najbližoj mogućoj lokaciji njihovog odredišta.

Jedan takav primjer zabilježen je ove nedjelje u Opatiji. U posjetu je stigla diplomatska delegacija javnosti nepoznate države pod pratnjom policije te su postali ogledan primjer bezobraznog ponašanja.

Najprije su parkirali na cesti ispred opatijske tržnice, a radi se o lokaciji koja je pod stalnom video nadzorom opatijskog prometnog redarstva te je “običnim” građanima kazna zagarantirana u slučaju zadržavanja na tom mjestu. Samo 50 metara je bilo udaljeno veliko parkiralište koje je u tom razdoblju bilo poluprazno.

Delegacija se nakon toga uputila na kavu ili ručak u hotel Milenij te su se ponovno nepropisno parkirali. Zauzeli su sva mjesta na kojima je parkiranje dozvoljeno isključivo motorima, a jednim manjim dijelom su zauzeli čak i parkirno mjesto rezervirano za osobe s invaliditetom.

Fiuman je o ovom slučaju uputio pitanje Policijskoj upravi primorsko – goranskoj s obzirom na to da su diplomati u pratnji imali jedno službeno policijsko vozilo i jedno dodatno policijsko vozilo bez oznaka. Nadamo se da će javnosti barem otkriti koju državu prestavljaju navedeni diplomati. Također smo uputili pitanje gradskoj tvrtki Rijeka plus kako bismo doznali jesu li tijekom 2023. godine zabilježili plaćanje parkinga ili dnevne parkirne karte od strane diplomata. Njihove odgovore objavit ćemo odmah po zaprimanju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže