Povežite se s namaU Ronjgima je u petak 1. maja održana proslava Međunarodnog praznika rada. Proslava se održava tradicionalno svake godine u organizaciji gradske i županijske organizacije SDP-a. U 11 sati na otvorenoj pozornici nastupile su Prve riječke mažoretkinje i Halubajske mažoretkinje, nakon toga uvodnu riječ je preuzeo gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel koji je svim prisutnima čestitao 1. maj te prozvao sindikate da su se odrekli radnika, i to rečenicom : „Čak je i sveti Josip ostao radnik, a kod nas su radnici postali djelatnici”.

Gradonačelnik je naglasio također da ne zna kako će završiti priča s parlamentarnim izborima na razini Hrvatske, međutim zna se kako će završiti ovdje u našem kraju. Pri samom kraju svog govora uzviknuo je: „ No pasaran“. Svim prisutnima obratio se i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina koji je jasno naglasio svojo nezadovoljstvo kada je rekao kako sve stranke koje se zovu socijaldemokratskim, trebaju tako i djelovati.

Nakon završne riječi župana na pozornici su zapjevali klapa Nevera s pjesmom Najdraža Rijeko i mješoviti pjevački zbor Jeka Primorja s pjesmom Ruža crvena. U 13:00 sati počela je i besplatna podjela graha za sve prisutne. I ovaj prvi maj koji je tradicionalan za ove naše prostore, potekao je u znaku dobre volje, druženja između svih generacija i naravno u znaku crvenog karanfila.