Povežite se s nama

Mozaik

U subotu Božićna kazališna placa, a na Badnjak prigodni koncert ispred ulaza u Zajc

Objavljeno

na


I ove će subote 22. prosinca 2018, atrij HNK Ivana pl. Zajca, od 10 do 13 sati,  postati Božićna kazališna placa, na čijim će se štandovima moći razgledati i kupiti kazališni kostimi i predmeti korišteni u različitim predstavama u riječkom kazalištu: svijećnjaci, figurice, stolići, posude, skice kostima, plakati, šeširi… Idealna je to prigoda za sve one koji i ove godine kupnju božićnih darova obavljaju zadnjih dana, a žele pokloniti nešto originalno.

Prigoda je to i za nabavku originalnog kostima ili kakvog drugog posebnog detalja za karnevalske balove. A možete naprosto obradovati sebe jedinstvenim kazališnim suvenirom. Tko god dođe i sa sobom ponese dio kazališne čarolije,  pomoći će i obnovu kazališne zgrade jer sav će prihod biti utrošen za nastavak obnove zgrade riječkog „Zajca“. Dok odrasli budu birali, djeca će se moći družiti i fotografirati s Djedom Božićnjakom. 

Na samom kraju Adventa, na Badnjak, u ponedjeljak 24. prosinca 2018. zbor riječke Opere pod vodstvom zborovoditeljice Nicolette Olivieri darovat će Riječanima prigodni koncert ispred glavnog ulaza u HNK u 11 sati. Pjevat će se  tradicionalne hrvatske božićne pjesme: Radujte se narodi, Narodi nam se, Veselje ti navješćujem, Svim na zemlji, U se vrime godišća, Kyrie Eleison, Porodil se j` se kralj nebeski, Milost  naravno, i nezaobilazna Tiha noć.

Svi su pozvani da se pridruže u pjevanju božićnih pjesama u posebnom ozračju Badnjeg jutra, koje će, vjerujemo, podsjetiti i na neka stara vremena kad su se građani spontano okupljali u proslavi Božića, obnavljajući blagdanski običaj pjevanja uz atmosferu zajedništva i veselja. Zbor Opere i HNK Ivana pl. Zajca ovim će koncertom svojim sugrađanima poželjeti sretne blagdane.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže