Povežite se s nama

Mozaik

U subotu Božićna kazališna placa, a na Badnjak prigodni koncert ispred ulaza u Zajc

Objavljeno

na
I ove će subote 22. prosinca 2018, atrij HNK Ivana pl. Zajca, od 10 do 13 sati,  postati Božićna kazališna placa, na čijim će se štandovima moći razgledati i kupiti kazališni kostimi i predmeti korišteni u različitim predstavama u riječkom kazalištu: svijećnjaci, figurice, stolići, posude, skice kostima, plakati, šeširi… Idealna je to prigoda za sve one koji i ove godine kupnju božićnih darova obavljaju zadnjih dana, a žele pokloniti nešto originalno.

Prigoda je to i za nabavku originalnog kostima ili kakvog drugog posebnog detalja za karnevalske balove. A možete naprosto obradovati sebe jedinstvenim kazališnim suvenirom. Tko god dođe i sa sobom ponese dio kazališne čarolije,  pomoći će i obnovu kazališne zgrade jer sav će prihod biti utrošen za nastavak obnove zgrade riječkog „Zajca“. Dok odrasli budu birali, djeca će se moći družiti i fotografirati s Djedom Božićnjakom. 

Na samom kraju Adventa, na Badnjak, u ponedjeljak 24. prosinca 2018. zbor riječke Opere pod vodstvom zborovoditeljice Nicolette Olivieri darovat će Riječanima prigodni koncert ispred glavnog ulaza u HNK u 11 sati. Pjevat će se  tradicionalne hrvatske božićne pjesme: Radujte se narodi, Narodi nam se, Veselje ti navješćujem, Svim na zemlji, U se vrime godišća, Kyrie Eleison, Porodil se j` se kralj nebeski, Milost  naravno, i nezaobilazna Tiha noć.

Svi su pozvani da se pridruže u pjevanju božićnih pjesama u posebnom ozračju Badnjeg jutra, koje će, vjerujemo, podsjetiti i na neka stara vremena kad su se građani spontano okupljali u proslavi Božića, obnavljajući blagdanski običaj pjevanja uz atmosferu zajedništva i veselja. Zbor Opere i HNK Ivana pl. Zajca ovim će koncertom svojim sugrađanima poželjeti sretne blagdane.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram