Povežite se s nama

Vijesti

Udari bure do 163 km/h na Kvarneru, zabijelio se Platak

Objavljeno

na
Poremećaj koji se premješta preko naših krajeva donio je puno vjetra i za sada malo oborina. Bura je ojačala u noći na petak te vrlo brzo dosegla orkanske udare.

Prema podacima DHMZ-a koje je za Rimeteo prikupio i obradio Dario Vidmar, najjače je do 8 sati puhalo u Povilama. Automatska postaja zabilježila je udar vjetra od 163 km/h.

Osim tog podatka u popis automatskih postaja s udarima vjetra od preko 100 km/h ušli su još Jasenice i Krčki most (153 km/h), Prizna (152 km/h), Paški most (140 km/h), Bakarac (132 km/h), Hreljin – vijadukt (131 km/h) te Maslenički most sa 117 km/h.
Bura je prouzročila niz zabrana i ograničenja u cestovnom i pomorskom prometu. Najnovije informacije vezano za stanje u cestama pročitajte ispod.

Osim bure stigle su i slabe oborine. Nešto slabe kiše zabilježeno je na Kvarneru, u krajevima bližim gorju, dok je u gorju zabilježen i slab snijeg te se skromno i zabijelilo na pojedinim lokacijama.

Bura će slabjeti u subotu, kada počne popunjavanje ciklone nad Tirenskim morem, a s njenim popunjavanjem prestat će mogućnost slabih oborina, osobito u gorju, jer će ojačati anticiklona.

To znači da će subotnje jutro biti hladno posvuda. I na Kvarneru će se temperatura približiti nuli, a u gorju se očekuje negativna vrijednost temperature. Od nedjelje toplije, javlja RiMeteo.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram