Povežite se s nama

Vijesti

Unija Kvarnera: Uz partnere iz stranke Pametno otvarali smo teme značajne za budućnost

Objavljeno

na

Foto: Walter Salković


Čelnici Unije Kvarnera odlučili su se oglasiti o netom održanim izborima hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu te

“Konferenciju za novinare na kojoj želimo analizirati rezultate i zahvaliti biračima odlučili smo održati upravo u Cresu, gradu koji je uz Lošinj dao najviše potpore listi Unije Kvarnera, te najveći broj preferencijalnih glasova našem kandidatu Đaninu Sučiću. Za nas u Cresu ovo su bili posebno važni izbori, prvi samostalni, nakon izbora za mjesne odbore, od osnutka Unije Kvarnera a posebno značajni jer smo prije godinu i pol izašli iz koalicije na lokalnoj razini. Moram izraziti zadovoljstvo što su našu principijelnost i transparentnu politiku birači podržali, nagradivši je velikom potporom i najvećim brojem osvojenih glasova od svih lista”, poručio je Oliver Filipas, predsjednik regionalne podružnice Unije Kvarnera, Cres-Lošinj.

Član Senata Unije Kvarnera i dožupan Primorsko goranske županije, Marko Boras Mandić, također je istaknuo zadovoljstvo:

“Unija Kvarnera prvi je puta izašla na izbore za Europski parlament. Sama činjenica da je na ovim izborima bilo preko 30 lista doprinijela je većoj motiviranosti birača i većom izlaznošću u odnosu na 2014. godinu. Tako da ne stoji teza da su glasovi stranaka koje nisu prešle izborni prag propali glasovi, upravo suprotno, ti glasovi donijeli su veću izlaznosti a onda samim time i potpuno drugačije izborne rezultate od onih koje su davale ankete. Konkretno zahvaljujući tim glasovima SDP je dobio jedan mandat više i Amsterdamska koalicija je za dlaku prešla izborni prag. Dakle pokazalo se je da je svaki glas vrijedan te smo posebno ponosni na doprinos birača koji su zaokružili Uniju Kvarnera.”

“Uz partnere iz stranke Pametno pokazali smo da se u izborima mogu otvarati teme značajne za budućnost. Željeli smo naglasiti potrebu za decentralizacijom, za Europom jakih regija, regija koje provode projekte. U izborima kakvi se vode u Hrvatskoj, gdje se uglavnom nadmeću stranačke glasačke vojske ostrašćene ideologijama mi smo dali svježinu i drugačiiji pogled. Mi ćemo se i dalje boriti za snažan i jaki Kvarner, Kvarner koji će biti uvažen u RH, koji neće biti zanemarivan ni na izbornim listama, ni u izborima ni u raspodjeli proračunskih sredstava i projekata. Mislim da smo došli s ovom porukom do mnogih birača, što nam daje podstrek za daljni rad. Posebno smo ponosni da je jedino Unija Kvarnera uspijeva pobijediti u jednom gradu na Kvarneru, prekinuvši tako dominaciju SDP-a i HDZ-a.  Čestitam biračima Cresa i Lošinja što su se pokazali biračima budućnosti, ljudima koji biraju ljude koji će ih predstavljati i koji znaju rješavati njihove probleme. Za Uniju Kvarnera Lošinj i Cres će i dalje imati značajno mjesto u našim daljnim aktivnostima i projektima za dobrobit građana.”

Đanino Sučić je kao član Senata Unije Kvarnera bio kandidat na listi Europski parlament, a vrlo velik broj preferencijalnih glasova osvojio je upravo na otocima.

“Osobno, a i u ime svih ostalih kandidata na listi Unija Kvarnera / Pametno, želim zahvaliti na svakom glasu potpore listi i na preferencijskim glasovima. Posebno se zahvaljujem Cresanima i Lošinjanima  koji su prepoznali moja nastojanja i dali mi ogromnu potporu. Cres me je, jednostavno, oduševio. Hvala još jednom! Nema veće nagrade političaru kada dobije ovakvu potporu u svom rodnom gradu, na svom rodnom otoku, i to u respektabilnoj nacionalnoj konkurenciju. Ovaj mi je rezultat dao dodatne snage i volje za borbu i  za rješavanje problema otoka, govoriti o našim svakodnevnim izazovima, tražiti rješenja i iznalaziti načine. Svojim ću radom opravdati svaki preferencijalni glas, ti su glasovi poslali jasnu i snažnu poruku koju sam čuo i koju ću prihvatiti kako u svom radu u Županijskoj skupštini, našem “Kvarnerskom parlamentu”, ali svakako i na svim budućim izborima na kojima će povjerenje birača tražiti Unija Kvarnera, dosljedno boreći se za jaku regiju, mjesto gdje smo se rodili i gdje smo odlučili ostati živjeti, na način da budemo konkurentni ostalim naprednim europskim regijama”, poručio je Sučić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram