Povežite se s nama

Mozaik

Uručene diplome i nagrade polaznicima radionica u sklopu Budi++ projekta

Objavljeno

na
U Centru tehničke kulture Rijeka uručene su diplome polaznicima redovitih radionica koje se provode u sklopu projekta Budi++.

Za vrijeme izolacije izazvane koronavirusom polaznici su bili umreženi online i na taj način sudjelovali na svih deset radionica tjedno te su odrađeni svi sati predviđeni za ovu školsku godinu. S nešto više od sto polaznika na radionicama su radili Loris Rašpolić, Ivan Mušanović i Ivan Periša iz CTK Rijeka te dugogodišnja volonterka u centru, Ivana Žužić. Podijelili su nagrade i učenicima pozvanima na Državno natjecanje i to Patriku Klovaru Lukariću, Maku Šolaji i Marti Ljubić, Sveboru Stubliji, Marinu Kupanovcu, Simeonu Stefanoviću, Andreju Čizmareviću, Jakovu Tomasiću i Bojanu Puvači.

U CTK Rijeka ovom su prilikom proslavili i osvajanje 1. mjesta u Hrvatskoj Logo ligi, dok su nagrade za online natjecanje All Digital Week uručene Jakovu Tomasiću i Jakovu Celinu za programiranje, Iva Laštro je bila najbolja u robotici dok je David Kanić dobio nagradu za 3D modeliranje.

Polaznici u sklopu projekta Budi++ cijelu školsku godinu pohađaju radionice programiranja, robotike i 3D modeliranja koje se održavaju jednom tjedno, a osim toga sudjeluju i organiziraju natjecanja u programiranju, obilježavaju međunarodne dane kako bi osvijestili važnost digitalnih znanja kod svojih vršnjaka, izrađuju aplikacije za učenje programskog jezika Phyton na hrvatskom jeziku, pokojeg robota i uče koristiti 3D printer te svojim znanjima realiziraju brojne projekte.

Budi++ financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i INA.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram