Povežite se s nama

Biznis

ZTC gradi veliki hotel

Objavljeno

na


Turističke brojke tijekom 2014. godine donijele su Rijeci prilično lijepi plus u usporedbi s razdobljem od godinu dana ranije, a izgledno je da će se taj trend nastaviti i tijekom ove te idućih godina.

No, taj plus ipak ne može imati značajniji rast s obzirom na limitirane smještajne kapaciteta koji su u posljednje vrijeme tek nešto povećani zahvaljujući otvorenju nekoliko hostela, dok novih hotela nema već desetljećima, a sve donedavno nije ih ni bilo na vidiku. To će ipak ispraviti Austrijanci i njihov Zapadni trgovački centar poznatiji kao ZTC u sklopu kojeg planiraju sagraditi toranj čiji će veći dio bio korišten kao hotel.

Planirana lokacija za zgradu koja će imati ukupno 13 katova nalazi se na istočnom platou svega 30-ak metara od ulaza u trgovački centar. Hotel bi ukupno trebao imati oko osam tisuća četvornih metara, a lokacijska dozvola je, kako otkriva Novi list, već izdana te se sad priprema i dokumentacija za građevinsku dozvolu.

Hotel bi ukupno trebao imati nešto malo više od 100 soba, a početak gradnje planira se tijekom 2016. godine te bi otprilike godinu do godinu i pol dan nakon početka gradnje svi radovi trebali biti dovršeni. Od ukupno 13 katova, za hotel bi bilo namijenjeno njih ukupno devet. Investicija bi trebala iznositi oko 11 milijuna eura.

Investitor je tvrtka koja je sagradila i trgovački centar ZTC, no čini se da ista tvrtka nema namjeru upravljati tim hotelom, već traže korporaciju iz tog sektora koja bi preuzela vođenje novog riječkog hotela.

Podupirete li gradnju hotela pored ZTC-a?

Pogledajte rezultate

Loading ... Loading ...

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram