Povežite se s nama

Mozaik

1.600 pasa stiže na zametsku izložbu

Objavljeno

naNakon što smo u srijedu ujutro objavili osnovne informacije o izložbi pasa, na konferenciji za medije doznale su se i brojni drugi detalji koji će ljubitelje pasa zasigurno zanimati.

Nakon iznimno posjećenih prošlogodišnjih izložbi pasa u Dvorani mladosti, Sportski kinološki klub Rijeka u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom, a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, 7. i 8. veljače 2015. godine ponovno organizira dvije Međunarodne izložbe pasa CACIB. Izložbe će se ove godine održati u Centru Zamet i na trgu ispred Centra.

Međunarodnu izložbu pasa CACIB 2015. najavili su Mirjana Krstić Arbanas, predsjednica Sportskog kinološkog kluba Rijeka i Igor Dokoza iz Sportskog kinološkog kluba Rijeka.

Ovim se događajem upravo u Rijeci otvara kinološka izložbena sezona u Hrvatskoj za 2015. godinu. U dva izložbena dana okupit će se nešto manje od 1600 pasa iz 131 pasmine te se očekuje oko 1200 izlagača iz 25 zemalja, prvenstveno Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Češke, Mađarske, Poljske, Italije, Njemačke, Belgije, Švicarske, Francuske, Austrije, Švedske, Velike Britanije, Portugala i Rusije. Uz glavnu izložbu, održat će se i specijalna izložba buldoga, koju sudi Carol Newman iz Velike Britanije. Izložbe sude renomirani kinološki suci iz Velike Britanije, Irske, Finske, Švedske, Poljske, Belgije, Portugala, Švicarske, Slovenije i Hrvatske.

“Vrlo smo ponosni što je naša izložba, jedina u Hrvatskoj uz zagrebačku izložbu, dobila Crufts kvalifikaciju, najveću izložbu pasa u svijetu, koja se održava u Velikoj Britaniji,” kazala je Krstić Arbanas.

Udio prijavljenih pasa iz Hrvatske čini svega oko 20 posto od ukupno prijavljenih, a najviše prijava zaprimljeno je iz Italije, što najbolje govori o važnosti i popularnosti ovoga događaja na međunarodnom nivou u kinološkome smislu.

Budući da je izložba otvorena za javnost očekuje se i velik broj građana Rijeke koji imaju
jedinstvenu priliku vidjeti čistokrvne pse, a i pojedine zaista rijetke pasmine koje će biti izložene na ovoj izložbi, poput čehoslovačkog vučjaka ili tajlandskog ridžbeka.

Međunarodne izložbe pasa CACIB Rijeka započinju u subotu, 7. veljače, svečano otvaranje izložbe je predviđeno u 9,30 sati, dok je početak ocjenjivanja u 10 sati. Najzanimljiviji dio za posjetitelje, revijalni dio programa “Best in Show”, trajat će od 15 do 17,30 sati. U nedjelju, 8. veljače ocjenjivanje počinje također u 10 sati i raspored je identičan prethodnome danu.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram