Povežite se s nama

Kultura

Izložba “T kao totalni otpor” od petka u Galeriji SIZ

Objavljeno

na
Samostalna izložba bjeloruske umjetnice s berlinskom adresom, Marine Napruškine i “Ureda za anti-propagandu” – izložba “T kao totalni otpor” otvara se u petak 16. siječnja 2015. godine u 19:00 sati u Galeriji SIZ u Rijeci. Izložba će se moći pogledati do 7. veljače 2015.

Adresa galerije:
Strossmayerova 7c, 51000 Rijeka
Radno vrijeme galerije:
pon – sub 10:00 — 13:00 / 17:00 — 20:00 

Marina Napruškina je umjetnica i aktivistica. Njen rad se fokusira na političku propagandnu mašineriju Republike Bjelorusije kao i na mehanizme propagande uopće.

Napruškina stvara svoje radove pod zajedničkim nazivom “Ured za anti-propagandu” koji osniva 2007. godine. “Ured za anti-propagandu” nije samo umjetnički projekt već je i igrač u “stvarnom svijetu”. Aktivnosti Ureda odvijaju se izvan bijele kocke. Ured sudjeluje u i organizira političke akcije, izdaje časopis kao što je “Uvjerljiva pobjeda” i “Samo#upravljanje” koji se distribuiraju u Bjelorusiji i u svijetu.

Na izložbi u galeriji SIZ Napruškina predstavlja publikacije “Ureda za antipropagandu”, neke starije kao i najnoviji rad. Napruškina se fokusira na ideju otpora: od tihog prosvijeda, građanskog neposluha do pravog partizanskog rata.

Grad RIjeka / I.N.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram