Povežite se s nama

Vijesti

Ministar Butković iskazao podršku projektu uređenja luke Žurkovo

Objavljeno

na
Za mještane koji žive uz more i kojima je ono način života kao što je to slučaj s Kostrenom, uređenje obalnog pojasa i komunalni vezovi za plovila svakako su pri vrhu prioriteta budućeg razvoja Kostrene, za što je veliko razumjevanje i punu podršku iskazao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je danas posjetio Općinu Kostrena.

Ministra su primili općinski načelnik Dražen Vranić, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Općine Kostrena Darko Tonković i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Dario Modrić koji su mu predstavili projekt koji bi se realizirao u luci otvorenoj za javni promet u Žurkovu.

Nakon su što rješeni imovinsko-pravni odnosi na dijelu parkirališta i prilazne ceste koja je proširena, stvoreni su preduvjeti i za realizaciju dijela na pomorskom dobru. Županijska lučka uprava Bakar-Kraljevica-Kostrena u suradnji s Općinom Kostrena izradila je idejno rješenje koje potpisuje tvrtka Marecon d.o.o. iz Rijeke kao podlogu za izradu prostorno-planske i građevinske dokumentacije.

Ministar Butković istaknuo je kako će Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pomoći u pripremi i realizaciji projekta kao i u pronalaženju mogućnosti njegovog financiranja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram