Povežite se s nama

Mozaik

Romantika ispod zvijezda u Astronomskom centru

Objavljeno

na

U Astronomskom centru Rijeka od 3. do 28. veljače, pored filmova i interaktivnih prezentacija u planetariju i promatranja zvjezdanog neba u zvjezdarnici, za posjetitelje je pripremljen i poseban program u povodu Valentinova pod nazivom “Romantika ispod zvijezda”.

Redovni program Astronomskog centra Rijeka za mjesec veljaču 2015. godine:

 • Filmovi:
  – Povratak na Mjesec – zauvijek (NOVO), četvrtkom i subotom u 19,30 sati;
  – Carstvo svjetlosti, petkom u 20,30 sati;
  – Matineja za najmlađe: Utrka do Zemlje, subotom u 11 sati;
  (Filmovi su sinkronizirani na hrvatski jezik)
 • Interaktivne (live) prezentacije:
  – 10 zašto volim astronomiju, utorkom u 18 sati;
  – Planeti Sunčeva sustava, srijedom u 18 sati;
  – Vodič noćnim nebom – zima, petkom u 19,30 sati.

Zvjezdarnica: subotom u 20,30 sati (ovisno o vremenskim uvjetima)

Organizirane grupe (škole, vrtići, turisti i dr.) – po dogovoru (filmovi, live prezentacije).

Povodom Dana zaljubljenih, 14. veljače umjesto redovnog programa prikazivat će se Romantika ispod zvijezda; interaktivna prezentacija u planetariju s početkom u 18,00 i 19,30 sati. Nakon projekcija, uz dobre vremenske uvjete, bit će organizirana promatranja kroz teleskop u Zvjezdarnici Centra s početkom u 20,30 sati. Potrebne su predbilježbe i rezervacije na 051/455-700 ili astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr.

Ova stručno vođena interaktivna prezentacija prikazuje ljepote zimskog neba: zviježđa, zvijezde i planete koje možemo vidjeti u veljači iznad Rijeke.

Prigodno, na dan Sv. Valentina, u jedinom digitalnom planetariju u RH, edukatori-operateri će, uz predstavljanje na kupoli, prikazati i jednu od najljepših ljubavnih priča iz grčke mitologije, onu o Zeusovom sinu Perzeju i princezi Andromedi.

Također, prikazat će se i neke druge priče “zapisane” u zvijezdama, predstaviti položaj pojedinih nebeskih tijela te za kraj otkriti nešto o božici ljubavi i ljepote.

Namijenjena posjetiteljima starijima od 10 godina.

Prodaja ulaznica: Astronomski centar Rijeka; Sveti Križ 33, Rijeka; www.kulturaplus.com; cijene ulaznica za planetarij: 20 kuna za odrasle; 10 kuna za djecu, studente i umirovljenike. Cijene ulaznica za zvjezdarnicu: 10 kuna.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram