Povežite se s nama

Vijesti

U utorak donosimo: Duel SDP VS HDZ

Objavljeno

na
Iako je početna ideja pri pokretanju portala Fiuman.hr bila da na njemu bude što manje politike, nismo mogli ostati imuni na temu “Mladi i politika.” Mladi se bave politikom iz različitih pobuda. Najčešće zbog zadovoljavanja vlastitih ambicija, zbog mogućnosti stjecanja materijalne koristi, zbog lakšeg nalaženja zaposlenja, a neki čak zbog vlastitih ideala i želje za boljitkom zajednice. Podmladak najvećih političkih stranaka u Hrvatskoj možemo vidjeti tek rijetko, iza kandidata za neku od čelnih funkcija kako oduševljeno plješću ili na štandu u predizbornoj kampanji kako dijele promotivne materijale svoje stranke. Da nije sve tako sivo, odlučili smo popiti pivo s dvojicom najistaknutijih mladih političara u Rijeci i s njima porazgovarati o raznim temama. Fotograf i ja našli smo se s momcima u jednom kafiću na Korzu i nakon nekoliko uvodnih rečenica u kojima sam im predstavio koncept ovog intervjua, razgovor smo “prebacili” u neformalni ton.

Gotovo sat i trideset minuta razgovarali smo o politici, političarima, međuljudskim odnosima i svemu što vole mladi. Kada je Teo Božanić, gradski vijećnik iz redova HDZ-a počeo citirati Kolindu Grabar Kitarović, a Vuk Prica iz SDP-a rekao da je “Jovanović jedan od najpozitivnijih političara u Hrvatskoj”, vidio sam da će biti vrlo teško uspostaviti normalnu komunikaciju. No, nastojao sam im manevarski prostor za upotrebu floskula smanjiti što je više moguće. Momci su se na samom početku razgovora upustili u političku raspravu oko svake sitnice.

“Zašto ste pristali na ovaj duel intervju?” bilo je prvo pitanje. “Ne bih to shvatio kao duel, već kao priliku da javnosti prezentiramo da politika nije rezervirana samo za starije, iskusne političare nego da i mi mladi možemo dati svoj doprinos”, rekao je Vuk. Teo je iskoristio priliku i prvi put citirao našu predsjednicu: “Nismo svi isti, nego smo mi mladi zreli za komunikaciju. Kako je naša Kolinda u predizbornoj kampanji govorila – naše razlike trebamo pretvoriti u našu snagu…” Tu ga je Vuk prekinuo: “Da, zato je makla Titovu bistu.” Na što sam ih upozorio da nas čeka još mnogo važnih pitanja i ako ćemo raspravljati oko svakog, nećemo stići na sutrašnji ručak. U to je došao konobar i pitao nas što ćemo popiti. Teo je naručio pšenično pivo, dok je Vuk naručio tamno pivo. Nisu se mogli složiti niti oko pića koje će popiti, ali ohrabrujuća je bila činjenica – obojica su pili pivo.

Iznimno zanimljiv veliki razgovor s dva mlada riječka gradska vijećnika koji su članovi najvećih hrvatskih političkih stranki moći ćete pročitati na portalu Fiuman.hr u utorak 10. ožujka!

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram