Povežite se s nama

Izbori

Urednica gradskog lista Opatija sugerirala čitateljima da daju glas njezinom sinu Fernandu Kiriginu

Objavljeno

na
Prije četiri godine ususret lokalnim izborima jedan sveučilišni profesor fakulteta u Iki svoje studente porukama je nagovarao da daju svoj glas SDP-ovom kandidatu Fernandu Kriginu, a sad gotovo to isto sugerira svim čitateljima gradskog lista Opatija glavna urednica Mirjana Rončević.

Gradski list Opatija već dugi niz godina izlazi deset puta godišnje te dolazi besplatno u poštanske sandučiće svih Opatijaca, a dostavlja se i na neke druge adrese. List se u potpunosti financira iz gradskog proračuna, a već dulje vrijeme funkciju glavne urednice obavlja Mirjana Rončević, inače pomajka Fernanda Kirigina, koji je do 2017. godine bio opatijski dogradonačelnik, a protekle četiri godine je čelni čovjek koalicije koja ima većinu u Gradskom vijeću u kojem obnaša i predsjedničku funkciju.

U uvodnom dijelu lista koji se ovog tjedna dijeli Opatijcima Mirjana Rončević sugerirala je čitateljima da svoj glas na izborima daju Fernandu Kiriginu te ističe kako se nada da će njegova slika biti na naslovnici idućeg broja.

Na to je reagirao i Emil Priskić, kandidat za dogradonačelnika na listi Ive Dujmića.

“Radi se o neprimjerenoj situaciji gdje Mirjana Rončević, pomajka Fernanda Kirigina, kao glavna urednica gradskog lista “Opatija” (financiranog iz proračuna Grada Opatije), zloupotrijebila svoj položaj glavne urednice te otvoreno hvali svog sina i poziva da se glasa za njega. Podsjetit ćemo da glavnog urednika i uređivački savjet gradskog lista imenuje Gradsko vijeće, gdje je Fernando Kirigin bio predsjednik vijeća i sa predstavničkom većinom.

Ovo je sasvim sigurno FERnepotizam! List Opatija trebao je prije svega biti neovisni list za sve Opatijce, gdje se glavni urednik ne uključuje direktno u lokalne izbore i sugerira za koga treba glasati. Međutim kada imate svoju majku (pomajku) kao glavnu urednicu lista, a posao je dobila pomoću svog sina FERnanda, onda imate i ovaj najružniji oblik zlouporabe položaja glavnog urednika lista gđe. Rončević. Svaka majka najviše voli svog sina, ali ovo doista nije fer, a nepotizam je oblik korupcije, pa prosudite sami”, poručio je Priskić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram