Povežite se s nama

Mozaik

800 pasa na izložbi u Centru Zamet

Objavljeno

na

U Centru Zamet otvorena je dvodnevna Međunarodne izložbe pasa CACIB, koju organizira Sportski kinološki klub Rijeka u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom, a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke. Očekuje se da će izložba okupiti nešto manje od 800 pasa i 131 pasmine te oko 1200 izlagača iz 25 zemalja.

Nakon iznimno posjećenih prošlogodišnjih izložbi pasa u Dvorani mladosti, Rijeka je ponovno domaćin dviju izložbi pasa, Međunarodne izložbe pasa CACIB 2015 i specijalne izložbe buldoga.

Svečanosti otvaranja prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednica Sportskog kinološkog kluba Rijeka Mirjana Krstić Arbanas te delegat Hrvatskog kinološkog saveza Nenad Andrić. Zaželjevši svim sudionicima izložbe dobrodošlicu u Rijeku, gradonačelnik Obersnel izrazio je zadovoljstvo što je Rijeka drugu godinu zaredom domaćin ovog velikog kinološkog događaja. Pozdrav svim izlagačima uputila je Krstić Arbanas, izrazivši nadu da će unatoč lošim vremenskim uvjetima izložba biti organizirana na zadovoljstvo svih.

Ovim se događajem upravo u Rijeci otvara kinološka izložbena sezona u Hrvatskoj za 2015. godinu. U dva izložbena dana okupit će se nešto manje od 1600 pasa iz 131 pasmine te se očekuje oko 1200 izlagača iz 25 zemalja, prvenstveno Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Češke, Mađarske, Poljske, Italije, Njemačke, Belgije, Švicarske, Francuske, Austrije, Švedske, Velike Britanije, Portugala i Rusije. Izložbe sude renomirani kinološki suci iz Velike Britanije, Irske, Finske, Švedske, Poljske, Belgije, Portugala, Švicarske, Slovenije i Hrvatske.

izlozba-pasa15-2Udio prijavljenih pasa iz Hrvatske čini svega oko 20 posto od ukupno prijavljenih, a najviše prijava zaprimljeno je iz Italije, što najbolje govori o važnosti i popularnosti ovoga događaja na međunarodnom nivou u kinološkome smislu.

S druge strane, ova manifestacija važna je prilika za promociju Rijeke. Podaci Turističke zajednice grada Rijeke govore kako su za trajanja prošlogodišnje izložbe smještajni kapaciteti na području grada Rijeke bili u velikoj mjeri popunjeni, uz povećanje ugostiteljske aktivnosti. Također, putem izložbi se promovira i Međunarodni riječki karneval budući da su izlagači su pozvani da nakon izložbe posjete bogati karnevalski program. Stoga su sudionike izložbe na otvaranju pozdravili Meštar Toni i Kraljica Riječkog karnevala Stella Paris.

Budući da je izložba otvorena za javnost očekuje se i velik broj građana Rijeke koji imaju
jedinstvenu priliku vidjeti čistokrvne pse, a i pojedine zaista rijetke pasmine koje će biti izložene na ovoj izložbi, poput čehoslovačkog vučjaka ili tajlandskog ridžbeka.

Međunarodne izložbe pasa CACIB Rijeka započinju u subotu, 7. veljače, svečano otvaranje izložbe je predviđeno u 9,30 sati, dok je početak ocjenjivanja u 10 sati. Najzanimljiviji dio za posjetitelje, revijalni dio programa “Best in Show”, trajat će od 15 do 17,30 sati. U nedjelju, 8. veljače ocjenjivanje počinje također u 10 sati i raspored je identičan prethodnome danu.

Cijena ulaznice je 10 kuna, djeca do 10 godina ulaze besplatno, a dio prihoda od prodaje ulaznica, kao i prošle godina, uplatit će se riječkom azilu za nezbrinute životinje.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram