Povežite se s nama

Vijesti

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održao promociju u Opatiji i Tuheljskim toplicama

Objavljeno

na
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Sveučilišta u Rijeci, pozicionira se kao lider u sustavu visokoškolskog sveučilišnog obrazovanja kadrova orijentiranih na područje menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu i održivog razvoja, osiguravajući cjelokupnu vertikalu obrazovanja od preddiplomskih i diplomskih do poslijediplomskih specijalističkih i doktorskih studija. Sukladno zahtjevima tržišta rada te slijedom trendova u sustavu visoke naobrazbe Fakultet kontinuirano inovira nastavne planove i programe te ostvaruje uspješnu suradnju s gospodarstvom i lokalnom zajednicom.  Kao znanstveno-nastavna ustanova Fakultet razvija i unapređuje partnerske odnose sa studentima te promovira znanje i izvrsnost uvažavajući načela etičnosti i održivog razvoja u svim područjima djelovanja.

S ciljem poticanja izvrsnosti Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu na svečanoj promociji magistara ekonomije već nekoliko godina nagrađuje najuspješniju studenticu ili studenta diplomskog sveučilišnog studija, s najvećom pohvalom Summa Cum Laude. Ove godine je ta čast pripala Jeleni Kapeš, studentici diplomskog sveučilišnog studija Marketing u turizmu. U suradnji s partnerima iz  gospodarskog sektora, Fakultet također najboljoj studentici osigurava i radno mjesto. Na taj način ove godine studentica Kapeš dobiva priliku da svoja znanja, vještine i kompetencije stečene tijekom studija primijeni u grupaciji Amadria Park.

Grupacija Amadria Park već dugi niz godina sa svojih šest opatijskih hotela vodeća su hotelska grupacija u destinaciji. Uz luksuzne hotele kategorije 4 i 5 zvjezdica njihovu priču čini i raznolika ponuda te pružaju turističke usluge u više segmenata: zdravstveni i wellness turizam te kulturni i kongresni turizam.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija Sveučilišta u Rijeci i dalje će poticati i unapređivati partnerske odnose s gospodarstvom i javnim sektorom, uvažavajući pri tome činjenicu da  obrazovanje predstavlja ključan čimbenik razvoja gospodarstva te da su  znanje i vještine pojedinca neophodne za uspjeh na globalnom turističkom tržištu. Upravo su ovakvi oblici suradnje i poticanja najboljih studenata, potvrda da je ulaganje u znanje najvrjednija investicija.

U hotelu Well u Tuheljskim Toplicama, 9. prosinca 2019. održana je svečana promocija diplomanata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu koji su studij završili u Studentskom centru Zabok. Tom prigodom promovirano je 43 magistara ekonomije i 85 sveučilišnih prvostupnika ekonomije. Svečanoj promociji  prisustvovao je župan Krapinsko-zagorske županije, gospodin Željko Kolar koji je čestitao svim diplomantima, te istaknuo kako su studenti koji studij završavaju u studentskom centru Zabok neophodni kako bi Krapinsko – zagorska županija i dalje održavala razinu usluge koju ima. Također, župan je čestitao i dekanici prof. dr. sc. Dori Smolčić Jurdana te naveo kako Fakultet sa županijom ima odlučnu suradnju.

Na promociji održanoj 16. prosinca 2019. u hotelu Amadria Park Hotel Royal u Opatiji, promoviran je 1 sveučilišni specijalist Zdravstvenog turizma, 1 sveučilišni specijalist Menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu, 132 magistara ekonomije, 149 sveučilišnih prvostupnika ekonomije i 2 stručna prvostupnika ekonomije. Posebno su pohvaljeni najuspješniji studenti diplomskog sveučilišnog studija. Na diplomskom sveučilišnom studiju Marketing u turizmu uz Jelenu Kapeš to su Mateja Miškić i Anamaria Dora Jeličić, na diplomskom sveučilišnom studiju Menadžment u turizmu Ivana Komes, Ivana Ostić i Biljana Čudić, na diplomskom sveučilišnom studiju Menadžment u hotelijerstvu Monika Horvat, Marta Matošević i Klara Bisaki, te na diplomskom sveučilišnom studiju Održivi razvoj turizma Dora Župan, Nina Tepev i Roberta Bengez, navodi se u priopćenju,.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram