Povežite se s nama

Mozaik

Gatom Karoline Riječke opet vladali snowboarderi

Objavljeno

na
Međunarodno gradsko snowboard natjecanje vratilo se ove godine u Rijeku, nakon jednogodišnje pauze. Carnival Snowboard Session najveći je snowboard festival ne samo u Hrvatskoj, već i na čitavom Balkanu. Specifičnost ovog natjecanja svakako je lokacija smještena svega nekoliko metara od mora, na Gatu Karoline riječke, gdje se održava od 2011. godine.

Prema riječima predsjednika snowboard kluba NINE Miodraga Toskića, organizatora ovog eventa, koji se ove godine u Rijeci održao po sedmi put, to je jedina takva lokacija u čitavoj Europi. Iako je nama kao domaćinima to sasvim uobičajeno, inozemnim natjecateljima i posjetiteljima, ovo je jamačno neponovljivo i neprocjenjivo iskustvo i doživljaj. Ovime se mali dio snježnog sporta seli s planine u sam centar grada.

Cilj ovog sada već tradicionalnog riječkog sportskog natjecanja je predstaviti građanima snowboard kao atraktivan i zabavan sport, kako bi osim klizališta ,u gradu postojala još jedna zimska atrakcija. Naravno, ne smije se izostaviti i to da CSS upotpunjava karnevalska događanja u Rijeci.

Iako je u ovom natjecanju naglasak prvenstveno stavljen na zabavu i atrakciju, troje sudaca pomno je pratilo svaki izvedeni trik i pogrešan korak natjecatelja.

“Ono što je nama bitno i što ocjenjujemo je stil u trikovima, to je najbitnije, zatim težina trika naravno, doskok, da li je netko dotaknuo rukom snijeg ili nije i to je to otprilike. Postoje razni trikovi i mi znamo razliku između njih”, rekao je Vid Barić, profesionalni snowboarder i sudac natjecanja.

S obzirom na to da je na Platku bilo dovoljno snijega, oko 200 kubika snijega dovezeno je u petak za potrebe natjecanja, a pripreme su trajale puna tri dana, kako bi natjecanje bilo spremno. Izmjene kiše i sunca svakako nisu bile od koristi za natjecatelje i organizatore, ali elana i adrenalina nije nedostajalo.

Od prvog održavanja 2008. godine pa do 2012., CSS se vozio u disciplini Slopestyle, a od 2013., pa tako i ove godine vozi se u disciplini Corner Jump (skokovi). Ove je godine Carnival Snowboard Session ugostio 18 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke. Hrvatskih natjecatelja bilo je četvero, po dvoje iz Rijeke i Zagreba.

Carnival Snowboard Session i ove je godine privukao velik broj znatiželjnika pa je Gat Karoline riječke, od samog starta natjecanja, u 13 sati, bio pun posjetitelja. Program CSS-a svake je godine šarolik, od probe, priprema staze, dviju rundi kvalifikacija, do večernjeg finala i koncertnih događanja kasno u noć. Bila je to i ove godine izvrsno organizirana, kreativna i hvalevrijedna atrakcija koja Rijeku pozicionira na visoko mjesto u konkurenciji izvrsnosti i zanimljivosti sportske i turističke ponude.

Pobjednik ovogodišnjeg Carnival Snowboard Sessiona je Erik Harc iz Slovenije.

Mia Mohorić
Foto: Arsen Miletić

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram