Povežite se s nama

Crna kronika

HGSS spašavao domare koje je zatrpao snijeg na Grobinštini

Objavljeno

na


Članovi riječke ekipe Hrvatske gorske službe spašavanje krenuli su jučer oko 19 sati prema planinarskom domu Hahlić koji se nalazi na južnoj padini Obruča u sklopu općine Jelenje na Grobniku. Spašavatelji su krenuli pomoći domarima koji zbog snažne mećave, leda i vjetra nisu bili u mogućnosti sami nastaviti put podnožja.

“Poskliznuće te puknuće dereze ostavio je dvoje domara blokirano na zaleđenoj strmini. Iako je uspon Pod Planinu najsigurnija varijanta u današnjim vremenskim uvjetima ona predstavlja pravi penjački izazov. Nije više bilo mogućnosti ni penjanja prema domu ni spuštanja u nizinu. Hladnoća je počela uzimati svoj danak. Akcija spašavanja potrajala je gotovo do ponoći”, objavljeno je na stranici HGSS-a.

Spašavatelji su u akciji koristili terenska vozila, motorne sanjke te turno skije i krplje, na čemu su prošli najveći dio puta. Bilo je potrebno i penjanje po ledenoj površini. Za spuštanje su zbog iscrpljenosti i pothlađivanja unesrećenih korištena užeta te nosila za snijeg. U akciji je sudjelovalo 19 spašavatelja.

Index

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram