Povežite se s nama

Mozaik

Imamo novu kraljicu Riječkog karnevala

Objavljeno

na
Napeto nadmetanje između devet kandidatkinja za “zlatni plašt” završilo je najveselije za jednu djevojku –  Stellu Paris iz Mesopusne kumpanije Grad Grobnik koja je u petak navečer postala 20. po redu Kraljica Riječkog karnevala. Maškare i ljubitelji karnevala objeručke su prihvatili svoju novu “vladaricu”, kao i ključ Grada koje im je gradonačelnik predao na čuvanje na sljedećih mjesec dana – Riječki karneval sada i službeno može započeti!

Kandidatkinje su, kao i svake godine do sada, morale pokazati poznavanje karnevalske tradicije, šarm i duhovitost, plesno i glazbeno umijeće, a nakon Stelle najbolje u tome su bile Martina Gibičar iz Halubajskih mažoretkinja – Viškovo, koja je proglašena prvom pratiljom te druga pratilja Ana Tancabel iz karnevalske udruge “Vavek parićani” iz Matulja. Josip Krmpotić i Robert Ferlin su u stilu filma “Pjevajmo na kiši” proveli brojnu publiku kroz večer, unatoč tome nitko nije pokisnuo, ali su se zato svi prisutni odlično zabavili i naplesali uz Maura Staraja i La Bandu. Posebno su atraktivne bile prateće grupe kandidatkinja, koje su se uz podršku potencijalnim kraljicama, borile za naslov najkarnevalskije prateće skupine, što je na kraju pošlo za rukom grupi nove kraljice, Mesopusnoj kumpaniji Grad Grobnik s maskom Candy shop po domaću, pa je slavlje bilo dvostruko.

Karnevalski žiri je radio u sljedećem sastavu: Vedrana Šegulja, Kraljica Riječkog karnevala 2014., Davor Ćuška, komercijalni direktor tvrtke Vargon – pokrovitelj Izbora, Maja Tomažić Jakumatović, predstavnica pokrovitelja Albonakomerca, vlasnica dućana metražne robe “Tekstila”, Robert Turato, predstavnik pokrovitelja Zagrebačke pivovare, Boris Bandera, predstavnik pokrovitelja Renault Adria P.A. Škurinje, Maja Stepančić iz Zametskih maškara i zvončara i Robi Krulić, direktor Turističke zajednica Grada Kraljevice i koordinator turističkih zajednica riječkog prstena. Nova Kraljica je uz mnoštvo poklona ove godine dobila i srebrni privjesak Morčić na lančiću od Zlatarne Grabušić.

Kraljica Riječkog karnevala 2014. Vedrana Šegulja predala je krunu i plašt svojoj nasljednici, a gradonačelnik Vojko Obersnel ključ Grada novom privremenom gradonačelniku Meštru Toniju, koji će ga za vrijeme trajanja karnevala čuvati i truditi se da u tih manje od mjesec dana bude čim zabavnije i maškaranije i da svatko može biti baš ono što želi. Čeka nas još  puno plesanja, pjevanja, bordanja uz more, pohođenja koncerata, a tu su i Maškarani auto-rally Pariz – Bakar, Dječja i Međunarodna karnevalska povorka…

Riječki karneval

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram