Povežite se s nama

Vijesti

Komadina se osvrnuo na Platak, Hrvatske ceste i rezultate izbora

Objavljeno

naNa ovotjednom press kolegiju s novinarima, župan Zlatko Komadina govorio je o projektu sportskog centra na Platku i sastanku s predstavnicima Hrvatskih cesta, a prokomentirao je i rezultate predsjedničkih izbora.

Na početku konferencije za novinare, župan je čestitao novoj predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović na izbornoj pobjedi. “Predsjednica je iz naše Primorsko-goranske županije pa vjerujem da će biti senzibilizirana za određene projekte i programe na razini onoga što može svojim autoritetom kao predsjednica učiniti. Naravno, ne možemo gledati samo određeni dio Hrvatske, predsjednica treba učiniti sve za Hrvatsku”, rekao je župan.

Župan se zatim osvrnuo na projekt sportskog centra na Platku. Ulaganje se, smatra Komadina, isplatilo, što će se pokazati i u ljetnom periodu. Od preostalih poslova, treba tehnički riješiti akumulaciju vode koja je lokacijski definirana, ali treba riješiti imovinsko-pravne odnose. “Očekujemo od Vlade Republike Hrvatske utvrđivanje državnog interesa da bi se taj dio šume izvlastio i mogla napraviti akumulacija 5-6 puta veća od sadašnje”, rekao je Komadina.

Komadina je novinare izvijestio o sastanku sa vodstvom Hrvatskih cesta, koji se održao prošlog petka. Razgovaralo se o Kupskoj magistrali prema Gašparcima, koja je zapala u probleme zbog izvođača, te o cesti za Marišćinu. Za sada se, prema Hrvatskim cestama, neće ići u raskid ugovora sa Hidroelektrom koja je svoje probleme riješila: promijenila se vlasnička struktura i radovi se nastavljaju. Bilo je razgovora i o razvoju cestovnih pravaca županije, s naglaskom na fondove EU.

Po pitanju predsjedničkih izbora, Komadina je rekao da je izborna utrka bila neizvjesna do kasno u noć. Župan je rekao da je predsjednica zasluženo pobijedila, te da je Grabar Kitarović između dva kruga izbora pokazala najveću snagu kojom je privukla glasove centra.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram