Povežite se s nama

Vijesti

Lagano porastao broj noćenja u studenom u PGŽ u usporedbi s rekordnom 2019.

Objavljeno

naNa području Primorsko-goranske županije tijekom studenog ostvareno je 4% više noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu, dok je od početka godine pa do kraja studenog ostvareno oko 3 milijuna dolazaka i 18 milijuna noćenja, što je na razini rekordnih rezultata iz 2019. godine te 19% više noćenja u odnosu na 2021. godinu.

U studenome, najviše noćenja ostvarili su domaći gosti – oko 50.000 noćenja, a slijede ih gosti iz Slovenije Austrije i Njemačke. Gledano od početka godine, poredak tržišta je nešto drugačiji, gosti iz Njemačke s ostvarenih 5,2 milijuna noćenja zauzimaju prvo mjesto i ove godine bilježe čak 13% više noćenja nego li 2019. godine. Nakon Njemačke, redom slijede Slovenija, Hrvatska, Austrija i Italija.

Od početka godine, najveći broj noćenja ostvaren je na otoku Krku (6,4 milijuna). Otoci Krk, Cres, Lošinj i Rab, te Opatijska i Crikveničko-vinodolska rivijera u prvih 11 mjeseci ostvarili su rezultate vrlo blizu onima iz 2019. godine, dok se Riječko područje – posebice grad Rijeka – te Gorski kotar ističu po vrlo dobrim rezultatima te su čak i prestigli 2019. godinu. Riječko područje bilježi 7% više noćenja, pri tome najveći broj noćenja ostvaren je u gradu Rijeci i to 550 tisuća, što je 22% više nego 2019. godine te 55% više noćenja nego lani. S druge strane, u Gorskom kotaru ostvareno je 120 tisuća noćenja, što je za 16% više od 2019. godine.

Kod smještaja, najtraženiji i u ovoj godini ostaje obiteljski smještaj koji po udjelu ostvaruje 44% svih noćenja u županiji i koji je zabilježio 3% bolji rezultat od 2019. godine. Slijede kampovi u kojima je ostvareno 4 milijuna noćenja što je 8% više od 2019. godine, te hoteli. U studenom, potražnja po vrsti smještaja je nešto drugačija – hoteli zauzimaju prvo mjesto te je u hotelskom smještaju realizirana polovica od ukupno 150 tisuća noćenja ostvarenih tijekom mjeseca na području regije. Hotele slijede obiteljski smještaj te kampovi, koji i u ovom zimskom periodu godine nastavljaju s odličnim rezultatima i dobroj popunjenosti.

„Najveće poraste u broju noćenja i dalje bilježe objekti visoke kategorije, na cijeni je kvaliteta. Objekti s 5 zvjezdica bilježe oko 30-ak % više noćenja i zato ćemo nastaviti s poticanjem ulaganja u sveukupnu kvalitetu ponude naše županije. Gradimo reputaciju sigurne regije s atraktivnom i vrlo bogatom ponudom. Primorsko-goranska županija je tijekom svih izazova u posljednje dvije godine zadržala mjesto među najposjećenijim regijama Mediterana, što nije zanemariv podatak sada kada napokon možemo reći da se turizam vratio brojkama iz 2019-te – godine koju u Hrvatskoj zovemo našom rekordnom i najjačom turističkom godinom“, istaknula je Irena Peršić Živadinov, direktorica županijske turističke zajednice.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.11.2023.
Prodajno mjesto TD Rijeka plus d.o.o. od dana 29.11.2023.godine ponovno radi po uobičajenom radnom vremenu, i to od ponedjeljka do petka od 6:30-19:30 sati, a subotom od 7:30-16:30 sati. Produljenje mjesečnih ili tjednih parkirnih karata moguće je izvršiti i putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže