Povežite se s nama

Vijesti

Linić izgubio tužbu protiv Indexa

Objavljeno

na

U Rijeci je danas završeno suđenje u slučaju tužbe koju je bivši ministar financija Slavko Linić podigao protiv portala Index.hr zbog prenošenja vijesti o prosvjedu koji se održao 22. studenog 2013. godine u Rijeci: Linić je izgubio spor koji je pokrenuo protiv Indexa.

Sutkinja Ana Pirc u obrazloženju presude je navela kako ocjenom svih provedenih dokaza smatra tužbeni zahtjev neosnovanim.

“Prema stavu ovoga suda iščitavanjem cijeloga teksta članka, zajedno s naslovom, proizlazi da članak sadrži informaciju o jednom događaju, tekst članka potkrijepljen je fotografijama s natpisom, odnosno fotografijama s mjesta događaja, na kojima je vidljivo da ono što se u članku navodi da je doista na natpisu koji je toga dana bio izvješen. Sam naslov članka također ukazuje čitatelju na informaciju o događaju koji se zbio u Rijeci. Prema tome, informacija koja se u članku iznosi utemeljena je na točnim činjenicama , budući da iz provedenog dokaznog postupka proizlazi da se ovaj događaj zbio i to na način kako je u članku opaisano”, navela je sutkinja.

Podsjetimo, spomenutog su dana članovi riječkog Pokreta otpora – Riječani protiv korupcije izvjesili na pročelje zgrade u Ulici Ante Starčevića u Rijeci golemi transparent s fotografijama deset osoba koje su prozvali za korupciju uz natpis “Don Linić i njegovi poslušni egzekutori”. Navedenu informaciju s agencije Hina prenijela je većina hrvatskih medija osim Jutarnjeg lista koji je tada dogovarao predstečajnu nagodbu.

No, Linić je tužbu podigao samo protiv Indexa te tražio 50 tisuća kuna zbog povrede časti i ugleda. Također, tražio je od Indexa da ukloni članak jer je “članak izvor opasnosti od kojega mu prijeti pričinjavanje daljnje neimovinske štete povredom prava osobnosti”.

Index.hr

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram