Povežite se s nama

Vijesti

Ministar Varga: Rijeci treba nova bolnica

Objavljeno

na

Vrijeme je u subotu ipak poslužilo da se uspješno održi akcija “Živjeti zdravo”, a u njoj je sudjelovalo i nekoliko istaknutijih političara. Osim gradonačelnika Vojka Obersnela i nekih njegovih suradnika, na Molo longu je također bio i ministar zdravlja Siniša Varga.

Prvi čovjek zdravstvenog sektora u Hrvatskoj pohvalio je akciju, ali osvrnuo se ukratko i na riječku situacija kad je u pitanju izgradnja nove bolnice, koju on očito podržava.

“Rijeka je lijep grad koji ima sve preduvjete za razvoj i zdrav život građana. Nedostaje vam samo nova bolnica, a za to će se pobrinuti Vlada RH koja je bolja i spremna tu bolnicu izgraditi”, rekao je Varga, u čijoj je pratnji bio i novi ravnatelj KBC-a Rijeka dr. Davor Štimac.

Ukupna površina novog KBC-a u Rijeci trebala bi biti 8,4 hektara, a planirana bruto površina građenja je 240 tisuća četvornih metara, dok je ukupna vrijednost investicije je 3,2 milijarde kuna. Ugovor o javno-priatnom partnerstvu već su potpisali bivši ministar Ostojić, riječki gradonačelnik Obersnel, bivši sanacijski upravitelj riječke bolnice Haller i predsjednik Upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Josip Borak. Tim ugovorom Grad Rijeka i KBC ovlastili su Ministarstvo zdravlja da preuzme ovlasti javnog partnera, a Ministarstvo onda ovlašćuje Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija da za Ministarstvo koordinira sve aktivnosti vezane uz projekt.

No, u posljednjih gotovo godinu dana nema previše informacija u kojoj je fazi ovaj veliki projekt.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram