Povežite se s nama

Vijesti

PGŽ osigurala gotovo 5 milijuna kuna za radove na cestama na području Delnica i Mrkoplja

Objavljeno

na




U Velikoj vijećnici Grada Delnica potpisani su ugovori za izvođenje radova na županijskim cestama na području Grada Delnica i Općine Mrkopalj. Riječ je o zaštiti pokosa na ŽC 5033, dionica Turke – Ložac te dionica Gašparci – Turke, kao i sanaciji kolnika i oborinske odvodnje na ŽC 5191 u centru Mrkoplja. Ugovore je potpisao ravnatelj Županijske uprave za ceste Robert Maršanić s predstavnicima izvođača radova Edwardom Milkovićem (Terratech d.o.o. Sisak), Borisom Čokom (Octopus d.o.o. Rijeka) te Jozom Kalemom (Rudar d.o.o. Tounj).

Potpisivanju je prisustvovao i župan Zlatko Komadina sa suradnicima, zamjenikom Petrom Mamulom i resornom pročelnicom Nadom Milošević te gradonačelnik Delnica Ivica Knežević i načelnik Mrkoplja Josip Brozović.

Župan Zlatko Komadina istaknuo je kako mu je čast da se moglo pridonijeti proslavi Dana Grada Delnica ovom svečanošću potpisivanja Ugovora o održavanju cesta na području Gorskog kotara koje su pod upravom Županijske uprave za ceste. „Ceste život znače, pogotovo u ovako ruralnim predjelima gdje je stanovništvo na širokom prostoru i mora imati kvalitetnu prometnu povezanost. Posebno mi je drago što se pomalo stvaraju uvjeti za valorizaciju Kupske magistrale od Broda na Kupi do Plešci kao i da se uredi cesta u centru Mrkoplja. Isto tako mi je drago što imamo razne izvođače iz Hrvatske, što pokazuje našu otvorenost da svatko nađe dio posla s obzirom na gospodarske prilike“, istaknuo je župan Komadina te podsjetio da dobar dio proračuna ŽUC-a završava u Gorskom kotaru.

Gradonačelnik Grada Delnica Ivica Knežević izrazio je zadovoljstvo što se prepoznaju potrebe Grada: „Sama činjenica da svagdje gdje je uloženo u tu elementarnu infrastrukturu kojom se putuje, ali ponekad i nažalost odlazi, vrijedno je i važno obnavljati i uređivati jer to predstavlja kapital koji privlači i nove ljude pa makar to bili i izletnici i turisti, neki koji kupuju nekretnine na našem području. Drago nam je zbog njih nadajući se da će možda jednom postati naši sugrađani. Zahvaljujem na boljoj, kvalitetnijoj i sigurnijoj dionici nakon što se obave radovi jer je to nešto što je važno napraviti radi povezivanja i kvalitetnijeg života ovog djela Gorskog kotara.

Ravnatelj ŽUC– a Robert Maršanić rekao je kako je za radove zaštite pokosa na ŽC 5033, dionica Turke – Ložac izabrana ponuda – tvrtke Terratech d.o.o. Sisak u iznosu 1.130.531,25 kn (s PDV-om). Ukupna duljina obuhvata iznosi 145 m. Vezano za iste radove, ali na dionica Gašparci – Turke, radove će vršiti tvrtka Octopus d.o.o. Rijeka (vrijednost radova 2.189.312,50 kn s PDV-om). Ukupna duljina obuhvata iznosi 325 m. Što se tiče sanacije kolnika i oborinske odvodnje u Centru Mrkoplja, ukupne duljine obuhvata 350 m, izvođač će biti tvrtka Rudar d.o.o. Tounj (vrijednost radova 1.612.931,25 kn s PDV-om).

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram