Povežite se s nama

Vijesti

Položen kamen temeljac za dogradnju Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki

Objavljeno

na


Svečanim polaganjem kamena temeljca, odnosno ugradnjom tuljca s poveljom započeli su radovi na izgradnji aneksa zgrade Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki.

„Ovo je prvi korak ka dugo očekivanom cilju izgradnje mini campusa u Iki koji će budućim generacijama studenata omogućiti kvalitetnije uvjete studiranja, stručnoga usavršavanja i znanstvenoga napredovanja.“, stoji u povelji.

Aneks zgrade fakulteta projektirao je ovlašteni arhitekt Tomislav Kukin sa suradnicima. Građevinske radove izvodi GP Krk, a nadzor obavlja tvrtka Centurio.

Ukupna je vrijednost radova 14,8 milijuna kuna, od čega je 7 milijuna osiguralo resorno ministarstvo, 2,2 milijuna Sveučilište u Rijeci, a ostala potrebna sredstva sam Fakultet. Rok za završetak radova je godina dana.

Tuljac s poveljom je u temelje nove zgrade položila ministrica znanosti i obrazovanja RH prof.dr.sc Blaženka Divjak, a prve su lopate cementa u temelje ugradili dekanica Fakulteta Dora Smolčić Jurdana, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija te župan primorsko-goranski Zlatko Komadina i gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić.

Sretna sam što će studenti i djelatnici Fakulteta dobiti primjerene uvjete za studiranje i razvoj znanstvenog rada. Turizam je propulzivna grana u Hrvatskoj te su kompetencije koje se stječu na ovom Fakultetu iznimno važne za lako zapošljavaju na tržištu i kvalitetu rada u turizmu, naglasila je ministrica Blaženka Divjak.

Ulaganja u infrastrukturu su samo okvir za ljude i za veću kvalitetu rada, ujedno ovo je i početak izgradnje mini campusa na predivnoj, atraktivnoj lokaciji u kojem će Sveučilište imati centar međunarodnih znanstvenih događaja, razne međunarodne ljetne škole, kazala je rektorica Prijić Samaržija.

U ime cijeloga Fakulteta zahvaljujem, ovo je izniman događaj za nas koji nam omogućava realizaciju raznih programa, Ministarstvo znanosti i Sveučilište u Rijeci prepoznali su nas kao jedan od važnih projekata, zahvalila je dekanica Smolčić Jurdana.

Na FMTU se trenutno školuje 2 100 studenata, u dva preddiplomska, četiri diplomska, dva specijalistička i dva doktorska studija, a Fakultet nudi i mnoge programe cjeloživotnog učenja. FMTU je Hrvatska u malom jer je svega 30 posto studenata sa šireg riječkog područja, a njih čak 70 posto dolazi iz drugih krajeva naše zemlje.

Župan Zlatko Komadina čestitao je na nastavku ulaganja u Sveučilište u Rijeci te naglasio važnost stvaranja kvalitetnih kadrova u turističkoj privredi i zbog toga što turizam u hrvatskom bdp-u sudjeluje s gotovo 20 posto.

Gradonačelnik Ivo Dujmić istaknuo je iznimno dobru suradnju Grada Opatije s Fakultetom čiji su znanstveni djelatnici izradili Destinacijski akcijski plan Opatije i Strategiju razvoja Grada. Grad je izdvojio sredstva za pristupnu prometnicu te s Ministarstvom turizma uredio obližnju plažu. Zajedno s Fakultetom Grad Opatija partnerski radi na nekoliko europskih projekata. Uvidjevši važnost gospodarske suradnje s dalekoistočnim tržištem Grad je izdvojio i sredstva za učenje kineskog jezika na Fakultetu, ne samo za studente, već za sve zainteresirane građane.

Spomenimo još da je do sada više od 15 tisuća akademski obrazovanih građana steklo diplomu na FMTU-u te da, nakon diplome, njih 78 posto u roku od 6 mjeseci nalazi posao u struci.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže