Povežite se s nama

Mozaik

Radio Sova slavi peti rođendan

Objavljeno

na

Radio Sova,  jedini studentski medij u gradu, zajednički je projekt HRT Radio Rijeke i Sveučilišta u Rijeci. Ove godine Radio Sova obilježava punih 5 godina postojanja i svakodnevnog emitiranja. U noći s 29. na 30. siječnja 2010. godine, velikim koncertom na balkonu Radio Rijeke, počelo je emitiranje studentskoga programa, a na njemu je do sada radilo više od 80 studenata s brojnih riječkih fakulteta.

Trenutno je na Radio Sovi petnaestak studenata koji svakodnevno od 22.30h do 1h  poslije ponoći pripremaju niz različitih emisija – vijesti iz akademskoga života, emisije o kulturi, sportu, putovanjima, glazbi, mogućnostima za studente, studentskoj problematici… Obično dnevnu (odnosno noćnu) ekipu čine tri studenta – voditelj, tonski realizator i glazbeni urednik te urednik vijesti. Dio studenata diplomirao je te stoga otišao s Radio Sove, a neki od njih dobili su i posao u medijima upravo zahvaljujući bogatom znanju i iskustvu stečenom u stvaranju studentskoga radijskog programa. U tome je i važnost postojanja ovog projekta – Radio Sova jedina pruža mogućnost izobrazbe mladog novinarskog kadra i to na najbolji mogući način – u praksi.

Tijekom pet godina postojanja Radio Sove njezini novinari pratili su sva važnija događanja u riječkom akademskom životu, ali i puno šire. Radijski eter postao je mjesto na kojem studenti mogu predstavljati svoje projekte i aktivnosti. Radio Sova medijski je pokrivala niz događanja i projekata. Važniji su: Prva sveučilišna alpinistička ekspedicija Kilimanjaro – Afrika, Kastav film festival, 11. Festival znanosti, Regionalni susret studenata psihologije SpiRi, USSUD kulture, Student Day Festival 2012., 2013. te 2014., Noć istraživača, Sajam stipendija 2013. i 2014.

Uspješno smo duže vrijeme surađivali sa Sveučilišnim savjetovališnim centrom, Udrugom studenata psihologije Psirius te internetskim portalom Stipendije.info, realizirajući emisije SSC, Psirius i Ubodi stipendiju. Još uvijek surađujemo s Društvom za zaštitu životinja Rijeka (ponedjeljkom u 22:45 emitira se emisija Dobar pas u kojoj predstavljamo pse za udomljavanje i izvještavamo o novostima iz azila).

S ostalim studentskim radijskim postajama i programima u Hrvatskoj i zemljama regije također surađujemo i dvaput godišnje se sastajemo na seminarima studentskih radija HearMe. Zadnji u nizu (deseti HearMe) održan je u Zagrebu, a domaćin mu je bio Radio Student.

Radio Sova otvoren je projekt, što znači da se svakih nekoliko mjeseci raspisuju audicije za nove voditelje, novinare, glazbene urednike i tonske realizatore.

Peti rođendan studentski radijski program Radio Sova obilježava prigodnim programom ovog petka 30. siječnja. U redovitom terminu (od 22:30h do 01:00h) na valovima HRT Radio Rijeke prenosit ćemo proslavu našeg rođendana s broda Arca Fiumana, gdje će se održati koncert na kojem će svirati Muhe bez glave te Buco i kalašnjikovi. Koncert je humanitaran – ulaz je besplatan, ali skupljat će se prilozi za riječku Socijalnu samoposlugu.

Ono što je najvrednije što studenti na Radio Sovi rade je to što jedini prate sva studentska događanja u gradu, od onih sveučilišnih do onih zabavnih, predstavljamo studentske projekte o kojima se u drugim medijima rijetko čuje, predstavljamo studente koji se, uz svoje redovite obaveze na fakultetu, bave i drugim aktivnostima te studente koji svojim primjerom mogu biti inspiracija drugima.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram