Povežite se s nama

Kultura

Vedran Ružić oslikao zid na Voloskom

Objavljeno

na

Poznati riječki glazbenik i slikar Vedran Ružić danas je javnosti predstavio svoj najnoviji uradak. Ispred svog ateliera u Voloskom oslikao je zid na kojem od danas možete vidjeti njegov prepoznatljivi “rukopis.” Ovaj predivni mural dimenzije 3×2 predstavlja autorovo viđenje Voloskog, mjesta koje je njegova najveća inspiracija. Za izradu murala koristio je fasadne boje. Dominiraju Ružićevi uobičajeni motivi: mačak, crkva sv. Ane, “veli mul”, more i barke. Mnoštvo boja i “otkačeni” način prikaza simbola Voloskog najvažniji su razlog što ga prijatelji i poznanici od milja nazivaju “vološćanskim Dalijem.”

Vedran je student druge godine Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, a slikarstvom se bavi intenzivno već pet godina. Autor je brojnih samostalnih izložaba, od kojih možemo istaknuti izložbu u Galeriji Laurus (studeni 2013.) i onu u Hrvatskom muzeju turizma (svibanj 2014). Sa svojim radovima sudjelovao je na nekoliko skupnih izložbi. Također izlaže u inozemstvu, a posebno je ponosan na izložbu u Beču. Njegov najpoznatiji uradak su slikovnice “Mačak z Voloskega” i “Vincent s Kastva” koju je izradio s Elizabet Jovanović. Široj javnosti poznat je kao vrsni glazbenik. Svira bas gitaru i kontrabas s mnogim poznatim glazbenicima poput Severine, Ivane Kindl, Marka Tolje i drugih. Bivši je član istarskih Gustafa.

“Ovo je moj poklon mještankama i mještanima Voloskog i svima koji se tako osjećaju, a ujedno i zahvala za svu podršku koju mi svakodnevno pružaju u mom radu. Pozivam sve prolaznike i šetače da ne zanemaruju glavnu vološćansku ulicu koju od milja nazivan umjetničkom jer ima mnoge sadržaje za ponuditi”, rekao je Vedran Ružić za portal Fiuman.hr.

Mi Vas pozivamo da se čim prije prošećete glavnom vološćanskom ulicom da se i sami uvjerite u posebnost i ljepotu ovog murala i Vedranovog stvaralaštva. U neposrednoj blizini, preko puta, jest njegov atelier kojeg možete posjetiti u svako doba dana i uhvatiti ovog svestranog umjetnika na djelu – s kistom u ruci.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram