Povežite se s nama

Vijesti

Započeo trodnevni Kvarner Expo Obrtničke komore PGŽ

Objavljeno

na
Tri dana, od 21. do 23. lipnja 2019., u organizaciji Obrtničke komore Primorsko – goranske županije, Grad Crikvenica i Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine domaćini su Prodajne izložbe hrvatskih suvenira “KVARNER EXPO 2019”, na kojem izlaže više od 100 izlagača iz cijele Hrvatske.

Prilikom svečanog otvaranja istaknuta je potreba za organizacijom ovakvih manifestacija i dana podrška da se Kvarner Expo održava i dalje kao vjetar u leđa proizvođačima, ali i onima kojima su proizvodi namijenjeni – turistima, ugostiteljima, trgovcima i radnicima u turizmu. Komplimente izložbi uputili su Monika Udovičić, pomoćnica ministra turizma Republike Hrvatske, Elida Marković, potpredsjednica Hrvatske obrtničke komore, Mario Kružić, predstavnik Primorsko-goranske županije,  Damir Rukavina, gradonačelnik Grada Crikvenice i Dalibor Kratohvil, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Primorsko – goranske županije. Među uzvanicima bili su i Kristijan Košćić, potpredsjednik Obrtničke komore Primorsko – goranske županije i predsjednik Udruženja obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Zlatko Mičetić, zamjenik  predsjednika Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka, Tanja Augustinović predstavnica Turističke zajednice Kvarnera, Marijana Biondić, direktorica turističke zajednice Grada Crikvenice, Lovorko Gržac, direktor komunalnog poduzeća Eko – Murvica d.o.o. Crikvenica i predstavnici obrtničkih komora iz cijele Hrvatske.

Izabrani su i najbolji autohtoni hrvatski suveniri izložbe i to najsuvenir izložbe Mara Restović – Supetar za suvenir slike od bračkog kamena, neprehrambeni najsuvenir Eurodives – Rijeka za ručno rađene kamene vaze i prehrambeni najsuvenir Aurora hladno prešano bučino ulje Verica Selanac.

Pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić istaknula je kako je važno da je na ovakvim izložbama zastupljena cijela Hrvatska, „nažalost imamo mnoštvo uvoznih neautohtonih suvenira po našoj obali koji nikako ne predstavljaju vrijedne ruke hrvatskih obrtnika, i naš je zadatak, kao Ministarstva turizma, zajendičkim snagama s vama obrtnicima promijeniti tu sliku. Ministarstvo turizma snažno stoji iza proizvođača suvenira i obrtnika i poduprijet će ih još i više, a pogotovo ovakve sajmove i poticati nastupe na međunarodnim sajmovima.“

Mario Kružić, predstavnik Primorsko – goranske županije i ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica čestitao je Udruženju obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine na organizaciji ovakvog događanja i 50 godina od osnivanja udruženja. „Vrijednost ove županije počiva upravo u vrijednim rukama naših obrtnika, odnosno zahvaljujući vašoj upornosti i vrijednosti i naša je županija prepoznata kao uspješna. Županija je jedna od prvih prepoznala ovu manifestaciju i njenu vrijednost i dajamo punu podršku da postane još veća i važnija“ istaknuo je Kružić.

Damir Rukavina, gradonačelnik Grada Crikvenice i svojevrsni „domaćin“ izložbe daje punu podršku ovoj manifestaciji koja je smještena „u najljepšem gradu na svijetu, tik do morske obale Jadran, odnosno Mediterana. Nadam se da će ova manifestacija postati tradicionalna u Crikvenici i zadržati se što više godina. Naš je plan uređenje 2 agrozone u kojima će se uskoro nadam se proizvoditi i naši, prehrambeni autohtoni proizvodi na ponos svih crikveničana i za sjećanje na naš grad svima koji ga posjete“ istaknuo je gradonačelnik Rukavina.

Potpredsjednica Hrvatske obrtničke komore Marković rekla je kako ju veseli biti na ovakvom sajmu i napomenula kako su upravo „autohtoni suveniri najbolji pripovjedači bajke o našoj zemlji, te kako oni koji ponesu autohtoni suvenir u svoje domove diljem Hrvatske, Europe i svijeta zapravo nose memoare o Hrvatskoj i djelić naše domovine“

Dalibor Kratohvil, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Primorkso – goranske županije zahvalio je svim suorganizatorima, pokroviteljima i sponzorima uz nadu kako će sajam biti svake godine sve veći i kako će obrtnici dogovoriti što više posla i plasmana svojih proizvoda na police trgovina i suvenirnica. 

Prodajna izložba hrvatskih suvenira “KVARNER EXPO 2019” održava se od petka 21. lipnja do nedjelje 23. lipnja od 10:00 do 22:00 sata na središnjem crikveničkom trgu Stjepana Radića. Svečano otvaranje izložbe održano je u petak, 21.6. u 12:00 sati. Organizatori izložbe su Obrtnička komora Primorsko – goranske županije i Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine. Pokrovitelji izložbe su Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo turizma, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska obrtnička komora, Primorsko-goranska županija, Grad Crikvenica, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Hoteli Jadran Crikvenica i Komunalno poduzeće Eko – Murvica d.o.o. Crikvenica.

U sklopu izložbe, 21. i 22.6. od 18:00 do 22:00 održava se i Prodajni festival hrvatskih vina „Vino s okusom soli“, na kojem će 20-tak proizvođača predstaviti 100-tinjak etiketa iz svih djelova Hrvatske.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram