Povežite se s nama

Vijesti

Zatvorila se riječka streljana koja je jedina u krugu od 100 kilometara

Objavljeno

na
Sandro Vizler (HNS) je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća kazao kako je u medijima objavljena vijest o zatvaranju Streljane na Drenovi jer Streljački klub Protect nije dobio potrebne papire za daljnje korištenje te je ona zatvorena pa je mogu koristiti samo djelatnici MUP-a. Izrazio je zadovoljstvo što je gradonačelnik izjavio da će uputiti dopis da se to riješi čim prije jer je riječ o jedinoj funkcionalnoj streljani u krugu 100 km.

U tijeku su priprema za županijska i državna natjecanja, posebice za mlađe uzraste članove streljačkih udurga, od kojih su neka predviđena na Streljani Drenova. Pitao je gradonačelnika što učiniti ako ne dobije odgovor u odgovarajućem roku tre dodao kako je i najbolja hrvatska streljačica, Snježana Pejčić kazala kako mora otići iz Rijeke trenirati negdje drugdje jer je i ona u tijeku priprema.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je odgovorio kako situacija nije baš tako katastrofična.

“Ono  što je administrativno jasno jest da je nadležno tijelo uskratilo dozvolu Streljačkom klubu Protect jer se unatrag godinu dana promijenio zakon koji to područje regulira. Zakonom je jasno definirano da streljanom može upravljati pravna osoba koja može dokazati vlasništvo nad zemljištem ili ima ugovor s vlasnikom za korištenje iste. Streljana na Drenovi postoji odavno i ranije ju je koristilo Ministarstvo obrane. Međutim formalno, budući da vosci nije bila potrebna, već više od 30 godina, streljanom upravlja Grad Rijeka. Ministarstvu je upućen dopis sa zahtjevom i zamolbom da taj objekt, koji nema vojnu funkciju, prepusti Gradu Rijeci kako bi se koristio u sportske svrhe. Zakon o upravljanju državnom imovinom omogućava prepuštanje takvih objekata jedinicama lokalne samouprave, bez naknade, isključivo za sportske aktivnosti. Zahtjev je u postupku rješavanja, a upravo je  jučer upućen dopis nadležnoj inspekcijskoj službi da do rješavanja problema vlasništva i upravljanja nad tom imovinom privremeno  dopusti korištenje, odnosno da se razmotri mogućnost da to odobri Policijska uprava čime bi bilo moguće da se nastavi trenirati na streljani”, odgovorio je Obersnel.

Gradonačelnik je pritom pozvao vijećnike HDZ-a, pogotovo vijećnika Ostrogovića, za kojeg je kazao kako je nedavno bio jako efikasan kada je bila riječ lobiranju za dodjelu dva stana u vlasništvu države riječkom KBC-u, da upotrijebi svoja poznanstva i argumentaciju kako bi se taj problem riješio što prije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram