Povežite se s nama

Mozaik

Mikovska karavana uskoro kreće na četverodnevni put

Objavljeno

na

Još je manje od mjesec dana ostalo do ovogodišnjeg izdanja Festivala Melodije Istre i Kvarnera, a pripreme su u punom jeku. Četverodnevna turneja mikovske karavane započet će u srijedu 1. rujna u Opatiji na Ljetnoj pozornici na kojoj će 47 izvođača po prvi put predstaviti uživo 19 skladbi.Kroz festivalske večeri izvođače i publiku provest će voditeljski trio Uršula Tolj, Robert Ferlin i Mario Battifiaca. U suorganizaciji MIK-a u Opatiji sudjeluje i Grad Kastav koji je zaključio četverogodišnju  suradnju s Gradom Opatija i izmjenu domaćinstava festivalskih večeri.

U četvrtak, 2. rujna, Riječani će na Trgu Riječke rezolucije doživjeti MIK u njegovoj matičnoj luci, a zatim mikovska karavana dolazi u Crikvenicu gdje će na Trgu Stjepana Radića u petak, 3. rujna održati generalnu probu, a u subotu, 4. rujna, veliku završnu večer festivala.

Suradnja Grada Crikvenice i Grada Novog Vinodolskog započela je 2019., a te je godine Novi Vinodolski i bio domaćin festivalske večeri. Nakon izostanka festivalske večeri 2020. godine, zbog pandemije koronavirusa,  došao je red da Crikvenica ugosti MIK i to nakon 43 godine. Učinit će to u velikom stilu – velikim finalom!

Svi oni koji neće imati mogućnost nazočiti na festivalskim večerima, završnu će večer moći pratiti na malim ekranima, u izravnom prijenosu HTV-a na 2. programu. 

Kako bi ljubitelji MIK-a što kvalitetnije mogli pratiti skladbe ovogodišnjeg izdanja festivala pobrinuli su se organizatori. Naime, sve pjesme možete već sada upoznati na YouTube kanalu festivala dok će na radijskim postajama uskoro krenuti i tradicionalne Kartuline z MIK-a. U njihovo emitiranje uključit će se radio i TV postaje kao i portali koji tradicionalno prate MIK. Novost je svakako i način na koji će Novi List povezati tisak i digitalne medije u praćenju MIK-a o čemu ćemo vas uskoro izvijestiti.

MELODIJE ISTRE I KVARNERA

1. 9. Opatija

2. 9. Rijeka

3/4. 9. Crikvenica

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram