Povežite se s nama

Sport

“Sva lica Platka” donosi zanimljiv i raznovrsni program

Objavljeno

na
Programi Sva lica Platka uvršteni su u Festival sportske rekreacije PGŽ u organizaciji Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“  PGŽ koji održavaju raznovrsne aktivnosti svaki vikend na Platku cijelog ljeta. 

Društvo sportske  rekreacije Kvarner, u srpnju je održalo Zen lice Platka u kojem su svi posjetitelji mogli uživati u opuštajućim radionicama.

Idući vikend očekuje nas aktivni odmor na Platku. Program je u početku bio zamišljem kao trodnevni sportsko – zabavni festival za sve uzraste, ali svima poznata epidemiološka situacija primorala je na smanjenje sadržaja, pogotov za najmlađe. Ipak, aktivnosti na otvorenom uz poštivanje preporuka su i više nego dobrodošle za poboljšanje zdravlja i održavanje kondicije tako da je sportski duh nadvladao sve prepreke i izazove.

Subota, 22.8. rezervirana je za Sportsko lice Platka! Svi zainteresirani mogu se prijaviti za neki od pet uvijek atraktivnih sportova. Odbojka na pijesku koju igraju tročlane ekipe s najmanje jednom djevojkom u terenu prošle godine je imala rekordan broj ekipa te su organizatori ove godine odlučili završiti turnir po danu i primiti maksimalno 12 ekipa, a u slučaju većeg interesa održat će se još jedan turnir u nedjelju. Košarka 3v3 dobiva novo ruho! Asfalt je zamijenjen sportskom podlogom što vjerujemo da će privući veći broj ekipa, pogotovo u ljetu koje je oskudjevalo turnirima. Nogometaši od prve godine vole doći na Platak, jer kažu da je tamo na prvom mjestu fer play, dobra organizacija i druženje te im asfaltna podloga ne smeta previše. Boćanje privlači i muškarce i žene te su na terenu veoma podjednaki pa ćemo vidjeti tko će idući vikend osvojiti prvi bulin Platka. S disc golfom se već par godina posjetioci Platka imaju prilike upoznati i isprobati ovu zanimljivu igru, a ovog ljeta održane su česte prezentacije i profesionalni turniri tako da očekujemo kvalitetnu borbu discovima u šumi. Svi najuspješniji sudionici dobit će ručno izrađene, unikatne medalje od drva i nagrade sponzora. Nakon odigrane tekme, svi se mogu odmoriti u Lounge zoni kod parkinga te se uljuljati u hemuk između stabala, zavaliti u ležaljku i kauč od paleta i na propisanoj udaljenosti uživati do idućeg meča. Prijavit se još uvijek možete na mail: turniri.platak@gmail.com, a sve informacije o događaju pratiti na facebook događaju: Sportsko lice Platka.  Dan poslije, u nedjelju, na Platku će uživati svi zaljubljenici u brdsko trčanje i biciklizam.

Treće izdanje Vertikalnog lica Platka nudi tri utrke, i to na 5, 10 i 20 km. Dužine su ostale iste kao prošle godine, ali su rute malo izmijenjene. Svima će i dalje najveći izazov biti popesti se što brže na vrh Radeševa, s time da će se ove godine penjati stazom Radeševo 2, a prije će otrčati krug oko novog jezera. Biciklistička MTB utrka ide u novom XCO formatu što znači da će se pedalirati 5 krugova od 4,4 km. To je zanimljiviji, kompetitivniji i atraktivniji format pa se očekuje i dobra povratna informacija od sudionika. Za one koji nisu raspoloženi natjecateljski, organizirana je opuštena vođena biciklijada, a za one najspremnije i dalje je tu kombinacija Run ‘n’ bike. Prijave na ovaj događaj moguće su putem web stranice Stotinka – Vertikalno lice Platka. Oni koji nisu imali priliku isprobati vožnju električnih bickli, ali i ostalih MTB biciki upravo će to moći učini na Platku jer u goste dolazi ekipe iz Ri bike dućana-servisa koji može pronaći odgovarajuću opremu za svakog zaljubljenika u pedaliranje. Kako ipak ne bi izostavili  najmlađe, organiziraju se Dječje utrke prilagođene dobi od 5 do 12 godina. Zagrijati će ih kineziolozi iz Udruge Motus i Brže, više, jače, uz pomoć maskota iznenađenja! Svi sudionici dobit će za uspomenu medalju, a najuspješniji i nagrade. Za sve uzraste Splelološka udruga Estavela odgovara na sva pitanja znatiželjnika o istraživanu jama i važnosti speleologa za zaštitu prirode. Svi će imati priliku probati dio speleoloških tehnika kroz natjecanje HRČAK gdje je cilj „dosegnuti“ visinu od 100 m te napraviti nekoliko uzlova koji se koriste u speleologiji ali dobro dođu i oko kuće. Sve nedjeljne aktivnosti organiziraju se ispod Velikog doma na Platku od jutranjih sati. Detalje i novosti možete pratiti na facebook događaju Vertikalno lice Platka 2020.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram