Povežite se s nama

Sport

“Sva lica Platka” donosi zanimljiv i raznovrsni program

Objavljeno

na


Programi Sva lica Platka uvršteni su u Festival sportske rekreacije PGŽ u organizaciji Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“  PGŽ koji održavaju raznovrsne aktivnosti svaki vikend na Platku cijelog ljeta. 

Društvo sportske  rekreacije Kvarner, u srpnju je održalo Zen lice Platka u kojem su svi posjetitelji mogli uživati u opuštajućim radionicama.

Idući vikend očekuje nas aktivni odmor na Platku. Program je u početku bio zamišljem kao trodnevni sportsko – zabavni festival za sve uzraste, ali svima poznata epidemiološka situacija primorala je na smanjenje sadržaja, pogotov za najmlađe. Ipak, aktivnosti na otvorenom uz poštivanje preporuka su i više nego dobrodošle za poboljšanje zdravlja i održavanje kondicije tako da je sportski duh nadvladao sve prepreke i izazove.

Subota, 22.8. rezervirana je za Sportsko lice Platka! Svi zainteresirani mogu se prijaviti za neki od pet uvijek atraktivnih sportova. Odbojka na pijesku koju igraju tročlane ekipe s najmanje jednom djevojkom u terenu prošle godine je imala rekordan broj ekipa te su organizatori ove godine odlučili završiti turnir po danu i primiti maksimalno 12 ekipa, a u slučaju većeg interesa održat će se još jedan turnir u nedjelju. Košarka 3v3 dobiva novo ruho! Asfalt je zamijenjen sportskom podlogom što vjerujemo da će privući veći broj ekipa, pogotovo u ljetu koje je oskudjevalo turnirima. Nogometaši od prve godine vole doći na Platak, jer kažu da je tamo na prvom mjestu fer play, dobra organizacija i druženje te im asfaltna podloga ne smeta previše. Boćanje privlači i muškarce i žene te su na terenu veoma podjednaki pa ćemo vidjeti tko će idući vikend osvojiti prvi bulin Platka. S disc golfom se već par godina posjetioci Platka imaju prilike upoznati i isprobati ovu zanimljivu igru, a ovog ljeta održane su česte prezentacije i profesionalni turniri tako da očekujemo kvalitetnu borbu discovima u šumi. Svi najuspješniji sudionici dobit će ručno izrađene, unikatne medalje od drva i nagrade sponzora. Nakon odigrane tekme, svi se mogu odmoriti u Lounge zoni kod parkinga te se uljuljati u hemuk između stabala, zavaliti u ležaljku i kauč od paleta i na propisanoj udaljenosti uživati do idućeg meča. Prijavit se još uvijek možete na mail: turniri.platak@gmail.com, a sve informacije o događaju pratiti na facebook događaju: Sportsko lice Platka.  Dan poslije, u nedjelju, na Platku će uživati svi zaljubljenici u brdsko trčanje i biciklizam.

Treće izdanje Vertikalnog lica Platka nudi tri utrke, i to na 5, 10 i 20 km. Dužine su ostale iste kao prošle godine, ali su rute malo izmijenjene. Svima će i dalje najveći izazov biti popesti se što brže na vrh Radeševa, s time da će se ove godine penjati stazom Radeševo 2, a prije će otrčati krug oko novog jezera. Biciklistička MTB utrka ide u novom XCO formatu što znači da će se pedalirati 5 krugova od 4,4 km. To je zanimljiviji, kompetitivniji i atraktivniji format pa se očekuje i dobra povratna informacija od sudionika. Za one koji nisu raspoloženi natjecateljski, organizirana je opuštena vođena biciklijada, a za one najspremnije i dalje je tu kombinacija Run ‘n’ bike. Prijave na ovaj događaj moguće su putem web stranice Stotinka – Vertikalno lice Platka. Oni koji nisu imali priliku isprobati vožnju električnih bickli, ali i ostalih MTB biciki upravo će to moći učini na Platku jer u goste dolazi ekipe iz Ri bike dućana-servisa koji može pronaći odgovarajuću opremu za svakog zaljubljenika u pedaliranje. Kako ipak ne bi izostavili  najmlađe, organiziraju se Dječje utrke prilagođene dobi od 5 do 12 godina. Zagrijati će ih kineziolozi iz Udruge Motus i Brže, više, jače, uz pomoć maskota iznenađenja! Svi sudionici dobit će za uspomenu medalju, a najuspješniji i nagrade. Za sve uzraste Splelološka udruga Estavela odgovara na sva pitanja znatiželjnika o istraživanu jama i važnosti speleologa za zaštitu prirode. Svi će imati priliku probati dio speleoloških tehnika kroz natjecanje HRČAK gdje je cilj „dosegnuti“ visinu od 100 m te napraviti nekoliko uzlova koji se koriste u speleologiji ali dobro dođu i oko kuće. Sve nedjeljne aktivnosti organiziraju se ispod Velikog doma na Platku od jutranjih sati. Detalje i novosti možete pratiti na facebook događaju Vertikalno lice Platka 2020.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže