Povežite se s nama

Sport

U subotu Ljetno lice Platka donosi brojne zanimljive aktivnosti

Objavljeno

na


Kraj kolovoza već je treću godinu zaredom rezerviran za uživanje na Platku u bezbroj aktivnosti za sve uzraste. Ljetno lice Platka, u subotu, 24.8. zauzet će sve sportske terene na parkingu te se proširiti i na šumarak u hladu među drvećem iza Info kućice kako bi Fun zona bila što zabavnija.

Ideja, odnosno cilj manifestacije je privući što veći broj ljudi iz Rijeke i okolice, a naravno i šire koji inače nemaju običaj otići na izlet u šumu, na brdo ili u prirodu te ih navesti na bavljenje rekreativnim sportom i provođenje slobodnog vremena od najmlađih uzrasta u raznovrsnim kreativnim,sportskim i zabavnim aktivnostima na svježem zraku. Za ljubitelje Platka i prirode nudimo sadržaj koji se ne organizira svakodnevno te će im Ljetno lice, nadam se, biti dobar razlog za ponovni povratak na brdo uživanja.

Sve što trebate napraviti je skupiti ekipu za određeni sport, doći s obitelji, prijateljima, rodbinom jer dok tata igra nogomet, mama može uživati na jogi, a djeca u Fun zoni u nekoj od radionica. Kućni ljubimci su također dobro došli te će imati svoj kutak ove godine. Sve je blizu i nakon ovih velikih ljetnih vrućina, dan pod šumskim krošnjama i povjetarcem je neprocjenjiv.

U sportskom dijelu okupit će se rekreativne ekipe koje će odmjeriti snage u malom nogometu (format 5+1), odbojci na pijesku (mix trojke), košarci 3v3 gdje smo vratili igru po“old school“ pravilima, te u sve popularnijem disc golfu (prije samog natjecanja uslijedit će prezentacija sporta). Po prvi puta možete se prijaviti i za turnir u boćanju na novo  uređenom boćalištu te šahu koji će se održati u Malom domu na Platku. S obzirom na to da Platak obiluje odličnim biciklističkim stazama odradit ćemo dva vođena đira. Za rekreativce tu je laganija i manje naporna tura, a za one u boljoj formi imamo sportski đir. Ovaj dio nije natjecateljski, već svi mogu uživati svojim tempom  i ritmom.

Za sve sudionike sportskog dijela, osiguran je ručak i druženje u lounge zoni pod krošnjama u blizini parkinga.

Od 10 sati svoja šumska vrata otvara Fun zona! Ove godine lokacijski je sve objedinjeno tako da se ona nalazi iza INFO kućice (pored ceste koja nastavlja od parkinga prema Velikom domu). Svi su dobrodošli, veliki, mali, čupavi i dlakavi četveronošci, od 3 do 103. Brojne udruge pomažu obogatiti program za djecu pa će tako i ove godine najpopularnije aktivnosti biti s vama. Sportska radionica „Igre bez granica“, slack-line, spikeball, mala škola penjanja – prošlogodišnja gužva ponukala je ponovno održavanje ovih programa. Nismo zaboravili ni uvesti novitete kojima svake godine širimo i trudimo se poboljšati manifestaciju kako bi ostala zanimljiva te zbog čega bi se svi posjetioci htjeli ponovno vratiti, a novi zainteresirali. Tako nam ove godine u goste iz Zagreba dolazi iz Cirkus Triko Teatar s kreativnom radionicom izrade žonglerski loptica, žonglerski kutkom te ekvibrilističkom radionicom gdje će se moći naučiti osnove hodanja na štulama i vožnje monocikla, a kulminacija će biti pravi mini cirkuski show. Zatim, Freestyle mini skupina Active iz Rijeke prezentirat će parkour radionicu u kojoj će nas naučiti kako se služiti prostorom oko nas da bi naše kretanje bilo što efikasnije.

U suradnji s KRS za zaštitu životinja PGŽ-a, organiziran je pseći kutak. Dođite na druženje u hladu, udahnite svjež zrak i usput proćaskajte s veterinarkom o zdravlju vašeg četveronožnog ljubimca, upitajte dresera savjet o pravilnom „odgoju“ te uzmite letak i educirajte se o zakonskim obvezama i odgovornom ponašanju vlasnika pasa. Za sve simpatizere naših četveronožnih prijatelja, tu će biti spremna lajava ekipa iz Skloništa za nezbrinute životinje Lič i Crikvenica.  Poigrajte se sa psićima, odvedite ih u šetnju ili pak udomite i razveselite sebe i svoje ukućane s razigranim i blentavim čupavcem.

Za ljubitelje adrenalina pripremili smo dva tobogana od kojih jedan pruža mogućnost osjeta privremenog bestežinskog stanja, a drugi super brzo i adrenalinsko spuštanje.

Oni željni odmora, opuštanja i zen stanja oduševit će se Kutkom za opuštajući trenutak u sklopu kojeg će iza Malog doma biti održana radionica joge, gong kupke i kaduljanja u jutarnjem i popodnevnom terminu.

Nakon svih aktivnosti dođite u Lounge zonu kod parkinga te se uljuljajte u hemuk između stabala, zavalite u balu sijena ili ležaljku te rashladite osvježavajućim pićem i uživajte u ostatku dana, odnosno večeri, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže